Beijer
Hälsa & Fitness
MIDDAGSTIPSPlantbaserad kost/veganRecept & Mat

Kryddig kikärts- och tofusallad med thainidressing

Ni kan inte förstå hur lycklig jag varit denna vecka. Att få börja äta riktig mat igen har varit livet. Jag har ätit så mycket och så mycket gott. Mat för mig är livet och därför ska jag nu dela med mig av ett middagstips som vi åt i torsdags. Det är otroligt lätt att göra, proteinrikt, näringsrikt och smakar fantastiskt. Det jag skriver om är en kryddig kikärts- och tofusallad med thainidressing.
Så hur gör man den? Börja med att välja ut alla dina favoritgrönsaker och frukter som du vill ha i din sallad. Jag hade majs, avokado, mango, koriander, soltorkade tomater, oliver, paprika och bladspenat .
När du är klar med valet av tillbehör börjar du skära upp tofu i bitar, tar fram en tetra kikärtor och sköljer dem och sedan steker du tofun och kikärtorna tillsammans. Krydda dem med lite curry, paprikapulver, vitlök och salt.
Glöm inte heller att göra i ordning ris, durra eller sötpotatis till salladen också.
Därefter tar du en tallrik, lägger ris på tallriken, bladspenat och därefter allt annat gott. Dressingen är gjord på tahini, vatten, lime, vitlök, paprikakrydda och curry. Jag har inga direkta mått utan börjar väldigt försiktigt för att hitta en bra balans i smaken.
Hoppas ni gillar receptet. Du kan självklart göra rätten hur du vill och använda dig av dina favoritråvaror!

Lämna en kommentar

Annons
Annons