Beijer
Hälsa & Fitness
Plantbaserad kost/veganReceptRecept & Mat

Frukostrecept och en ledig dag

Att vara tillsammans med en norrman betyder att man tar ledig på deras nationaldag- 17 mai. Nåväl, de två tidigare åren har jag faktiskt jobbat, men i år tog jag ledigt. Jag gillar att fira och speciellt när det är självaste nationaldagen och när det är på en fredag. Helgen blir en hel dag längre. 

Morgonen började med att jag gick upp lite tidigare och gjorde iordning frukosten och pyntade köksdelen med norska flaggor. Jag förberedde frukosten kvällen innan då jag skulle båda ha chiapudding och en glassliknande smoothie. 

Till frukost började vi med smoothie-glassen som blev så god. Som jag skrev förberedde jag den kvällen innan med att skära upp banan och lägga dem i frysen. På morgonen tog jag upp bananskivorna från frysen och lät de tina lite grann innan jag mixade dem tillsammans med frysta blåbär, mango, ärt-och havreprotein och kokosdryck. Nom nom nom, säger jag bara. Vilken god smoothie-glass. Det är faktiskt min nya favorit. Till glassen hade vi färska bär, quinoapuffar, riven kokos och frön på.

Recept Smoothie-glass

Ingredienser 2 port:
2 st bananer (skala och skär upp)
1 dl frusen mango
1 dl frusna blåbär
1-2 dl kokosdryck
1 skopa ärt-och havreprotein vanilj

Beskrivning:
Förbered kvällen innan med att skala och skära upp bananerna och lägga dem i frysen.
På morgonen tar du upp bananskivorna från frysen och låter de tina lite grann.
Mixa sedan samtliga ingredienser till en härlig och god smoothie-glass.Efter vi hade ätit upp “glassen” var det dags för nästa frukosträtt, vilket var chiapuddingen. Då jag förberedde chiapuddingen dagen innan tog jag bara ut dem från kylen. Tillsatte ett lager av smoothieglass som fanns kvar och toppade chiapuddingen med bär. Chiapudding är så lätt att tillaga och självklart får ni receptet på min favorit-chiapudding med.

Recept Chiapudding

Ingredienser:
2 msk chiafrön
6 msk kokosdryck
Kardemumma efter smak

Beskrivning:
Då jag använder mig av en liten bägare till mina chiapuddingar har jag inte så mycket vätska, men jag tycker det blir perfekt så.
Börja kvällen innan med att blanda chiafrön, kokosdryck och kardemumma tillsammans i en skål/bägare/kopp. Ställ den i kylskåpet. Ta fram på morgonen och toppa med dina favorittoppings.
Ät och njut!

 Hur har din helg varit? Brukar du lägga lite extra energi på frukostarna under helgen?

 

 

Vill du ser mer av min vardag på stories. Följ mig på instagram charlottebeijer

Lämna en kommentar

Annons
Annons