Beijer
Hälsa & Fitness

Jag har lagat kikärtsbiffar på alla möjliga vis under de senaste fyra åren. Nu kör jag på ett recept som jag verkligen gillar. Ni är fler som har frågat efter receptet när jag lagt ut dem på mina stories och här på bloggen.

Kikärsbiffarna är busenkla att tillaga och smakar så gott! Därför ska jag dela med mig av dem nu så att du kan göra de i veckan eller varför inte redan ikväll.

Det enda du behöver är:
2 paket/burkar kikärtor
Färsk basilika
Chili flakes
1 klyfta vitlök
Salt
Peppar
1 st sötpotatis till sidan

 

Beskrivning: 
Skölj kikärtorna. Häll de sedan i en skål tillsammans med en eller två nävar färsk basilika, en pressad vitlöksklyfta, chiliflakes, salt och peppar. Mixa innehållet och forma sedan det till biffar och stek.

Ni hör ju, det är otroligt lätt att tillaga dessa biffar. Till biffarna brukar jag ha sötpotatis i ugn eller ris, men man kan ha precis vad man vill såklart. Samma sak med biffarna, du kan mixa med olika smaker hur mycket du vill.

Ha en fin tisdag och hoppas det går bra med biffarna!

4 kommentarer

  1. Åh vad kul att receptet kom ut här. Ser ut som du har sesamfrön på dom på bilden stämmer det?:) KRAM! Ps. älskar din recept fortsätt mata oss med dom här i bloggen!

    1. Tack för din peppiga kommentar 🙂 Det stämmer att det är sesamfrön på. Jag brukar vända biffarna i det ibland innan jag steker dem 🙂

  2. Mums, vad gott det låter och verkar verkligen super enkelt att laga! Tack för recepttipset!! <3

    1. Det är jättegott och otroligt lätt att tillaga. Hoppas det smakar bra om du testar det 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons