Beijer
Hälsa & Fitness
BeijersKitchenPlantbaserad kost/veganReceptRecept & Mat

Recept på chokladkakor på svarta bönor

Tänk att man kan baka så goda kakor som då chokladkakor på svarta bönor med ingredienser som finns hemma i skafferiet/kylskåpet. Det är lite så mitt motto är när jag bakar – inga krångliga ingredienser, det ska gå fort att baka, bra ingredienser och framför allt smaka gott.

När jag bakar går jag sällan efter recept utan chansar lite faktiskt och känner på konsistensen på degen. Om en deg är för torr tillsätter jag bara lite mer vätska och vise versa. Inte svårare än så! MEN visst blir det helt tokigt ibland, men då är det bara att göra om och förhoppningsvis göra rätt.

Förra veckan beställde jag hem raw kakao då jag ville testa om jag kunde äta det. Ni som inte vet det, jag kan reagera på choklad ganska mycket. En allergi eller vad det nu är som kom för lite mer än ett år sedan. Hur som, jag ville iaf testa och se om raw kakao var snällare mot mig, och det resulterade då till ett bak, chokladkakor på svarta bönor. chokladkakor på svarta bönor beijer recept_hälsa

Mitt höft-recept på dessa chokladkakor är:

▪️ kokt sötpotatis från gårdagen (ca 30-50g och kan såklart uteslutas)
▪️ 1 dl svarta bönor (från tetra)
▪️ 6 st dadlar
▪️ 2 dl havregryn (mixat till mjöl)
▪️ 1-2 msk kokosmjöl
▪️ 2 tsk raw kakao
▪️ 1 msk kokosolja
▪️ några droppar vaniljessens

Beskrivning:

Mixa dadlar, svarta bönor (glöm inte att skölja dem), havregryn och sötpotatis. Tillsätt därefter resterande ingredienser och mixa samman allt till en fin deg. Forma degen till 6-8 bollar och platta ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Toppa med en halv valnöt och skjuts in i ugnen på 175 grader, 10-15 min.

Testa receptet och lägg till eller ta bort några ingredienser och gör kakorna till dina. Berätta gärna för mig hur ni gjorde kakorna så att jag kan testa på nästa gång jag bakar dem.

Lycka till med kakbaket!

 

 

2 kommentarer

  1. Så kul när du delar ”recept” även om du höftar, att du liksom skriver ut såhär på ett ungefär, jag är precis likadan när jag bakar/gör recept, älskar att experimentera 🙂

    1. Vad kul att du gillar sådana inlägg trots “Höft-recept” 😉 Men du vet hur det är liksom, hehe!

Lämna en kommentar

Annons
Annons