Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & MatVeckans fråga

Veckans fråga – Måste jag äta mellanmål?

I veckan fick jag en fråga skickad till mig på Instagram som handlade om mellanmål. Jag klistrar in frågan här, och så kommer ett svar nedan.

“Hej,
Jag har en fråga angående kost. Jag känner att jag inte har något behov av att äta mellanmål varje dag. Är det dumt av mig att inte äta mellanmål? Måste jag äta mellanmål? “

 

Svar: Som jag alltid säger, NEJ, du måste ingenting. Om du inte har ett behov av att äta mellanmål ska du inte heller tvinga dig själv att göra det. Ens dagar kan se olika ut, vissa dagar behövs mellanmål och under andra dagar behövs det inte alls. Lyssna på din kropp och vad den behöver.

Om du ska träna och du känner att du behöver lite mer energi innan, ta en frukt, en majskaka med lite jordnötssmör, en smoothie eller något annat som du föredrar. Som du märker finns det inga rätt eller fel. MEN om du har ett mål med din träning och kropp- ja, då behöver jag lite mer information om din livsstil etc för att kunna svara mer på din fråga. Hoppas att du ändå är nöjd med svaret.

 

Tags : Mellanmål

Lämna en kommentar

Annons
Annons