Beijer
Hälsa & Fitness
Under sommaren äter jag inte gröt lika ofta till frukost, utan när jag vaknar på morgonen cravar jag efter helt andra frukostar…som smoothie bowls och nice creams. Smoothie och nice cream är ju nästan samma sak. Det enda som skiljer de åt är konsistensen.
Smoothie är smoooooth och nice cream är mer krämigt som glass såklart!
De senaste dagarna har jag startat min morgon med just nice cream, och jag har fått frågor på hur jag gör det. Jag trodde att jag hade skrivit ett inlägg om det för länge sedan, men tydligen inte. Därför tänkte jag berätta för er idag hur lätt det är att tillaga nice cream.
Nice cream passar inte bara till morgonen utan även som mellanmål eller till efterrätt, eller när du bara är sugen på något svalkande och nyttigt. Det jag gillar med denna slags “glass” är att det innehåller få ingredienser, inget krångligt och du kan variera smaken hur mycket som helst.
Här kommer mitt favoritrecept på nice cream
Ingredienser:
1 fryst banan
1 dl frysta hallon
1/2-1 dl fryst mango
1 skopa ärt- och havreprotein
1-2 dl valfri dryck
Beskrivning:

Kvällen innan skalar jag en banan och delar den i 3 delar. Lägger in den delade bananen i frysen innan jag går och lägger mig. På morgonen tar jag ut den från frysen och låter den tina i ca 5 minuter. Lägger sedan i bananen i en skål tillsammans med resterande ingredienser och mixar samman allt. Klart! Det är sant, det går så fort! Det är därför jag älskar just nice cream. Det går på två röda.

Sen kan du välja om du vill ha topping på. Jag brukar ha hampafrön, havregryn, chiafrön, pumpakärnor, solrosfrön, jordnötssmör och ibland andra bär som blåbär.

Lycka till med din nice cream!

Lämna en kommentar

Annons
Annons