Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Recept på Kikärtsburgare med bröd

Jag äter ganska mycket vegetarisk kost då jag inte är ett större fan av varken kött eller kyckling. Det jag äter är en hel del bönor, tofu, sojaprodukter och halloumi. En av mina favoriträtter är kikärtsbiffar och när jag vill lyxa till det, blir det kikärtsbiffar med bröd och sötpotatis/potatis. Nomnom deluxe, enligt mig.

Kikärtsbiffarna är otroligt goda och lätta att göra, vilket är prio för mig. När det kommer till mat vill jag att det ska gå fort för jag tycker att matlagning är ganska tråkigt, haha. Receptet på biffarna ska ni få såklart.

Ingredienser för 2-3 personer:
2 burkar kikärtor
1 ägg
Valfria kryddor. Jag använder mig av,
1 vitlöksklyfta
1 chili
Koriander
Salt, peppar och spiskummin
sesamfrön för garnering

Beskrivning:
Börja med att skölja kikärtorna i ett durkslag, hacka chilin och koriandern.. Lägg sedan ner kikärtorna i en skål för att mixa dem. Därefter blandar du ner den hackande chilin, koriandern och äggen och rör om med en sked. Pressa sedan ner en vitlöksklyfta och krydda med salt, spiskummin och peppar. Fortsätt att blanda samman ingredienserna till en smet.

Forma smeten till biffar och vänd biffarna i sesamfrön för att sedan steka dem.

Vad du sen vill fylla din kikärtsburgare med är frivilligt. Jag gillar att ha sallad, rödlök, tomat, gurka, halloumi och senap. Älskar senap 🙂 Hoppas du gillar receptet!

Lämna en kommentar

Annons
Annons