Beijer
Hälsa & Fitness
Träning

3 övningar för både styrka och rörlighet

Varje torsdag håller jag i en klass där vi jobbar extra mycket med rörlighet och styrka. Jag älskar träning och något som ligger varmt om hjärtat är rörlighet. Rörlighet hjälper en så otroligt mycket, och speciellt för mig som håller på med styrketräning. Att ha en god rörlighet där är superviktigt, och även i fler sporter…och även i ens vardag faktiskt. Rörlighet underlättar inte bara utan det är också ganska coolt. Det är coolt att kunna jobba med sin kropp med kroppskontroll och med rörlighet.

I förmiddags lade jag ut en video på övningarna nedan. Det är scapula pullups, side lunges med kettlebell och windmill med kettlebell. Scrolla ner för att ta del av övningarna.

Scapula pull ups eller skulderblads pull ups:
Denna övning är superbra för att stärka axelns stabiliserande muskler. Perfekt för dig som vill bli mer stabil i dina styrkeövningar.

Sido utfall:
Den här övningen gör jag sakta och kontrollerat, eller egentligen ska alla 3 övningar göras på det sättet. Hur som, denna övning är grym för rörlighet i höftpartiet, du måste jobba aktivt med din core och sätesmusklerna får faktiskt jobba en hel del med.

Windmill med kettlebell:
Denna övning kan vara lite klurig, men börja med en lättare kettlebell tills rörelsen sitter. Just i denna övning tränar du både styrka och rörlighet i bland annat rygg, baksida lår och hela coren.

Om du vill ta del av utförandet av övningarna, gå då in på min instagram @charlottebeijer

Hoppas du gillar övningarna och vid frågor, maila eller kommentera nedan!

Lämna en kommentar

Annons
Annons