Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

​8 tips till en piggare och mer energirik höst

Nu borde man väl ändå kunna säga att det är höst? Inte sant? Idag är det den 21 september och snart är vi inne i oktober månad, så visst är det höst. Än så länge är det en väldigt vacker, behaglig och fin höst.

Av min erfarenhet vet jag att en del blir lite tröttare och segare under hösten så att motverka tröttheten tänkte jag ge er idag “8 tips till en piggare och mer energirik höst”. Vad tror ni om det? Ganska nice att vara boostad inför hösten och hålla det under vintern med. Jag tycker vi kör igång. Här är mina bästa 8 tips till en piggare och mer energirik höst.

1. Se över din kost. Vad kan du boosta upp din kropp med. Jag vet till exempel att jag lätt får järnbrist därför tillsätter jag mer broccoli, spenat, sojabönor i min kost under just hösten.

2. Var ute en stund mitt på dagen. Det kan vara en promenad på 20 minuter för att få ny luft, rensa tankarna och tanka in solljus.

3. Träffa dina vänner som får dig att må bra. När en är trött och seg kan det vara ett motstånd att ta sig ut och träffa sina vänner, men gör det! Att skratta med de man gillar brukar ge en massa ny energi. Bilden nedan är från i somras då Henriette och jag tog en powerwalk. Det är inte bara powerwalks man kan ta med sina vänner. Man kan även äta middag, dansa salsa, bowla, gå på intressanta workshops, ut och festa. Ja, det som ger dig glädje i livet, helt enkelt.

4. Nu kommer punkten ni väntat på. TRÄNA! Jag tycker träning kan vara det bästa botemedlet. Hur bra mår man (iaf jag) inte efter ett träningspass? Du får röra på dig till bra musik och du träffar på andra människor. Du kan också träna utomhus trots regnigt väder. Tänker bara på de gånger vi har varit ute och sprungit med Adidas Runners när det regnat och snöat. Man har ju mått hur bra som helst efteråt! Jag tänker också ”om jag klarar att springa i det här slasket så klarar jag så mycket mer”!

5. Kosttillskott. Jag är både ja och nej till det, men det kan hjälpa till ibland. Jag försöker äta så bra mat som möjligt, men i vissa perioder behöver jag kosttillskott och nu är det en sådan period. Det jag börjar ta i oktober är D-vitamin. Jag upplever att jag blir galet pigg, men det är jag. Om man inte vill ta kosttillskott då är mitt tips att se över kosten som jag nämnde under punkt 1.

6. SÖMN. Se till att du får den sömn du behöver. Rubba inte på den och hitta en bra rutin som passar dig och håll den rutinen så gott du kan under vardagarna.

7. Tänd ljus och kom i ro. Ljus kan nästan vara det bästa under denna period. Tänd ljus, läs en bok eller lyssna på en pod. Gör något som får dig att komma till ro.

8. Boka en resa till ett ljusare och soligare land (om du har möjligheten).

Hur underbart är inte det!? Koppla av från vardagen där hemma och fyll på med ny D-vitamin från solen. Du kommer säkerligen komma hem med ny och härlig energi.

Lämna en kommentar

Annons
Annons