Beijer
Hälsa & Fitness
LivsstilVardag

Mina morgonrutiner, stress eller inte?

Jag går upp tidigt på morgonen under vardagarna och det passar mig väldigt bra. Tidigt för mig är klockan 05 och det märkliga är att jag är väldigt pigg då. Egentligen har kroppen inget val. Jag ska antingen jobba eller träna så kroppen får bara följa med. och den verkar tycka om det. Jag har egentligen alltid varit morgonpigg och en riktig tidsfascist, men börjar bli lite mer chill när det kommer till tider. När jag var liten hade jag min väckarklocka på ringning 05:50 eller om det var 05:59 och blev galen om jag vaknade 06:05. Hur sjukt? Fast morgonen har alltid varit helig för mig. Det är MIN tid på dygnet. Då jag mår som bäst.

Så, hur ser min morgonrutin ut egentligen? Allt beror på. De dagar jag går upp vid 05 då ser min morgon ut såhär:


05:00 Klockan ringer
05:02 Lägger kokosolja i varmbad för att den ska smälta. Tar sedan en sked kokosolja och några droppar av den eteriska moringa-oljan och gurglar i 10-15 min.
05:05 Tar en dusch
05:10 Klär på mig och gör iordning frukost
05:15 Spottar ut oljan i papperskorgen (man vill inte ha fett i avloppen, kom ihåg det) och sköljer munnen med vatten.
05:20 Äter frukost, dricker kaffe och chillar – kan hända att jag chillar lite längre. Så fort jag sätter mig i soffan vill jag gärna sitta där några minuter till än vad jag borde.
05:35 Sminkar mig, packar väskan och borstar tänderna
05:55 Hej då hemmet och mot bussen

Under de morgnarna som jag skrev om ovan blir jag förvånad över hur effektiv jag är utan stress. När jag sedan har de där morgnarna då jag ska lämna hemmet vid 08 blir det nästan alltid stress, eftersom att min morgonrutin där är så chill. Jag går upp vid 06:00-06:15 och börjar med frukosten istället för att duscha först. Det gör att frukosten blir väldigt lång och sen blir det stressigt att hinna duscha och göra sig iordning. Knäppt! Dock så hinner jag alltid ändå.

För mindre stress på morgonen är det bättre att planera lite kvällen innan som att packa träningsväskan, ta fram de kläder man ska ha på morgonen. Under själva morgonen är det bäst att duscha först och sen äta frukost, iaf för min del!

Hur ser det ut för dig? Har du några speciella morgonrutiner? När brukar du gå upp på morgonen?

Lämna en kommentar

Annons
Annons