Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

7 stycken saker i matväg som jag skulle vilja ha NU

1. CASHEWNÖTTER. Ni som känner mig sedan 15 år tillbaka vet att jag är queen of cashewnötter. Cashewnötter har varit en väldigt stor del av mitt liv. Jag har alltid haft en påse cashewnötter i väskan och i skafferiet hemma. Det är liksom min räddning och det jag blir sugen på om jag är hungrig. R.I.P cashewnötter. Jag hoppas vi kan bli vänner snart igen.

2. CHILI. Stark mat, det är ju också en del av mig. Jag älskar stark mat, men när jag äter chili nu förtiden svullnar läppen upp. OCH det mina vänner, det är en sorg. Jag älskar chili och jag älskar att hacka chili på typ all min mat. Idag när jag äter mat smakar inte allt lika gott för jag kan inte äta paprika eller, vilket betyder hejdå ajvar och även sambal olek och tacosås (chili i).

3. DADLAR. Åh, dadlar alltså. Även dadlar är en kärnfrukt som jag tydligen reagerar på. Väldigt ledsamt då dadlar är så bra att baka på då de är kladdiga och otroligt söta. Att äta dem som de är är inget jag gillar, men i dadelbollar, i äppelpaj och smörjan i kanelbullar är det godare än godast!

4. JORDNÖTSSMÖR. Jordnötssmör är på nästan samma nivå som på cashewnötter. Jordnötssmör på gröten är HEAVEN, jordnötssmör på banan, på riskaka på allt är banne mig underbart gott. Som jag längtar efter jordnötssmör <3 Tänk att göra egna snickersbollar nu…gaaaah…ge mig jordnötssmör.

5. FRUKT & BÄR. Som jag saknar äpplen och päron. Ni vet, sådan där tråkig och vanlig frukt som man alltid fick på fruktstunden när man var yngre. Trodde jag aldrig skulle sakna de frukterna, men nu saknar jag framför allt äpplen sjukt mycket. Svenska äpplen liksom! Sedan har vi ju hallon. Hallon är ju tydligen en sammansatt stenfrukt och självklart reagerar jag på det med, NOOOO! Bye bye smoothies liksom!

6. GRÖNSAKER. Jag saknar en redig och stor sallad med extra allt på. Men mina sallader nu består av spenat, broccoli, majs, gurka och tomat. Det är ju gott, men ibland vill jag ha avokado, pressad citron, chili, paprika och cashewnötter (höhö).

7. GLUTEN. Det här att jag måste börja läsa innehållsförteckning på typ ALLT är en helt ny grej för mig. TYP ALLT innehåller gluten, suck! Jag mår ju så galet mycket bättre utan gluten, men ibland känner jag bara att “nä, nu får det vara nog”. Jag saknar att inte behöva titta på innehållsförteckningen på allt utan bara äta det jag känner för. Mycket jag får säga hej då till som – knäckebröd och annat gott bröd, vissa vegetariska rätter, naturgodis, soja, godis…hmm ja, men typ det. Det var det jag kom på nu, men det är säkert mer, hehe. Jag måste erkänna att jag inte saknar naturgodis eller godis, så skönt.

Lämna en kommentar

Annons
Annons