Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Söndagsfika på Broms

Igår bjöd Stockholm på ett fantastiskt höstväder helt i min smak. Jag verkligen älskar när sommaren börjar övergå till höst, och det är just själva övergången jag älskar. Soliga dagar med en svalhet i luften som gör det så friskt på något sätt.

Det var ett perfekt fikaväder och tur som jag hade var det även dags för mig och Henriette att ses. Vi skulle fota lite och hinna med en fika också. Vi hade först tänkt gå till Haymarket, men sen kom vi på att det lär vara galet mycket folk där under en sådan fin söndag.

Vi begav oss därför till Broms på Karlaplan då det bara är ett stenkast från Henriette. När vi kom satt det ingen på uteserveringen, men så fort vi satte oss blev alla platser fulla. Tur igen!

Jag höll på att dö av hunger och köpte en stor Chiapudding. Dock var den för fet för min smak, men var så hungrig att den slank ner lätt. Hungern är verkligen den bästa kryddan. Till min chiapudding beställde jag även en cappuccino, nomnom.

Henriette tog en frasig crossiant till sin cappuccino, vilket är en god kombo. Vad tänker du på när du ser en crossiant? Jag tänker ofta på Frankrike, men visste ni att den inte alls är från Frankrike!?

Jag läste på lite och tydligen (enligt wikipedia) var det så att ottomanerna belägrade Wien 1683 och under en natt hörde bagarna i Wien hur turkarna höll på att ta sig förbi stadsmuren. Bagarna larmade folket i staden och tack vare det kunde de försvara sin stad. Bagarna fick som ett tack att baka ett nytt bröd som skulle påminna om händelsen och då blev det just crossianter. En crossiant har formen som en halvmåne som är turkarnas symbol, Cootl va? 100 år senare gifte sig en österrikisk prinsessa med en kronprins i Frankrike och då tog hon med sig en bagare som kunde baka crossianter till Frankrike och då introducerades den till landet. Enligt en annan källa var det turkarna som uppfann crossianten, men det får vi ta en annan gång.

Haha, sorry att ni fick en historia-lektion såhär på en måndag, men lite intressant var det väl ändå? Om det ens stämmer, men vem vet!?

​Hur som, jag hoppas på fler såhär underbara söndagar framöver. Helt klart mina favoriter <3

4 kommentarer

  1. Vad roligt med croissanten, man forbinder jo verkligen det med Frankrike! Tack för en jättemysig dag i går <3

  2. Vad roligt med croissanten, man forbinder jo verkligen det med Frankrike! Tack för en jättemysig dag i går <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons