Beijer
Hälsa & Fitness
Veckans fråga

Jag tycker inte träning är kul

Hej Charlotte! Jag har en fråga som handlar om träning. Det känns som “alla” tränar hela tiden och tycker det är så kul och själv känner jag att jag inte vill gå till gymmet. Det känns inte kul och det är så oinspirerande med alla maskiner och folk som posar framför spegeln. Jag vill liksom inte vara en del av den kulturen, men idag känns det som man måste träna på gym då det är så viktigt med hälsan. Eller vad säger du om det? 
/A


SVAR: Jag kan börja med att säga att jag tror inte “alla” tränar hela tiden för då skulle vi inte se ut som vi gör idag. Självklart kan det kanske kännas som det om du följer träningskonton på Instagram då det är sådant material som de lägger ut. Om sådana konton får dig att må dåligt tycker jag att du avföljer dem. Jag vet flera som avföljt mig på Instagram för att jag lägger ut en del träning, så kör på och avfölj. Det du ser i ditt flöde ska få dig att må bra och inspirerad.

Angående träningen upplever jag det som att du lägger ner mer energi på hur omgivningen är och att det påverkar dig och din träning negativt. Det finns inga måsten och därför tycker jag att du säger upp ditt träningskort och hittar en träningsform som får DIG att må bra. Det kan vara löpning, powerwalks, simning, racketsport, crossfit, skidåkning, dansa salsa, kickboxning, judo etc. Listan kan göras lång.

Börja med något som är väldigt prestigelöst och som får dig att må bra. Det är viktigt att röra på sig för ens hälsa. Att träna kan få dig att tänka på annat, leva här och nu, minskar stress, du kommer bli glad samt att du kommer må väldigt bra efteråt. Om vi ska titta på vad som händer i kroppen vid träning är fördelarna många. Vid träning får vi bland annat bättre syreupptagningsförmåga, hjärtat stärks, träning är bra för tarmarna samt att det kan bli lättare att hitta en bättre balans i livet som kan exempelvis ge bättre sömn, matvanor etc. Så att sluta med träningen och att röra på sig tycker jag är en dålig idé. Kroppen vill röra på sig därför är det viktigt att du hittar något som du tycker är kul och som får dig att må bra.

Vad säger ni läsare? Vad mer kan man träna än bara gymträning? Har ni några fler råd?


4 kommentarer

  1. Helt enig! Inte såååå glad i gymmet jag heller /om jeg inte går med noen/ men älskar att gå power walks och gjör det varje dag! Och yoga /hemme i min egen lägenhet där jag följer Yoga with Adriene/! Annars kanske tästa Bruce, Fitnesscollection och Swiftr, så får du jo tillgång till mycket olika träningsformer och who knows, kanske något känns som din grej! Men helt enig med Charlotte, avfölj alt som ger dårlig samvete och skapar press. Och röra på dig for hälsans skuld <3 Lycka till!

    PS; Tack för jättebra tips och att du delar sånt här Charlotte <3 Trevlig helg

  2. Helt enig! Inte såååå glad i gymmet jag heller /om jeg inte går med noen/ men älskar att gå power walks och gjör det varje dag! Och yoga /hemme i min egen lägenhet där jag följer Yoga with Adriene/! Annars kanske tästa Bruce, Fitnesscollection och Swiftr, så får du jo tillgång till mycket olika träningsformer och who knows, kanske något känns som din grej! Men helt enig med Charlotte, avfölj alt som ger dårlig samvete och skapar press. Och röra på dig for hälsans skuld <3 Lycka till!

    PS; Tack för jättebra tips och att du delar sånt här Charlotte <3 Trevlig helg

Lämna en kommentar

Annons
Annons