Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Nytt recept på proteinrika kanelbullar

Idag kom jag på att det inte är så många veckor kvar till Kanelbullens dag. Älskar man kanelbullar så är den 4 oktober en bra dag, helt enkelt. De senaste åren har jag rekommenderat er om mina fantastiskt goda protein-kanelbullar med dadelkrämfyllning som ni hittar här. Det är svårt att slå de bullarna faktiskt.

Idag när jag funderade på att göra ett nytt recept visste jag någonstans att de här bullarna inte skulle bli lika goda, men om man inte testar så får man inte veta. Jag kikade omkring på nätet och tog inspiration från TastyHealth. Det var ett superenkelt recept och självklart ska jag dela med mig det till er också. Bullarna är rika på protein, sockerfria, glutenfria samt mjölkfria.


Ingredienser till degen:
1 1/2 dl bovetemjöl
1 skopa ärt-och havreprotein vaniljsmak
1 tsk xanthan gum
1/2 tsk bakpulver
Kardemumma efter smak
1 tsk sötströ
2 st äggvitor
1/2 dl havredryck (valfri växtbaserd dryck, mjölk eller vatten)

Ingredienser till fyllningen:
2 tsk sötströ
1-1/2 msk kanel
1 msk kokosolja

Beskrivning:
Blanda samman alla ingredienser till degen med vätskan som sist. När degen har blivit fast och fin kavlar du ut den på ett bakplåtspapper. Jag kan tillägga att min deg var ganska kladdig så tillsatte mer bovetemjöl och även lite pofiber. Var därför försiktig när du häller i vätskan i degen och häll i lite i taget.
Kavla ut degen på bakplåtspappret.
Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål och bre sedan ut den på degen.
Rulla degen till en rulle och dela den i mitten. Lägg bakplåtspappret med bullrullarna på en plåt och in i ugnen på 175-200 grader i ca 15-20 min.


Sammanfattningsvis
, inget slår mina tidigare kanelbullar, men dessa blev ändå väldigt bra. Jag tror att det kan bero på xanthan gum, som gjorde bulldegen mer brödliknande. Det var första gången jag bakade med xanthan gum och det ska jag fortsätta med. Dock var de inte så söta så man kanske hade behövt någon dadel i 😉 Skämt åsido, testa dessa bullar och se vad du tycker.

Om du inte har tid att testa de till helgen så planer in ett bak till 4 oktober då det är kanelbullens dag!

Lycka till med bullbakandet!

Lämna en kommentar

Annons
Annons