Beijer
Hälsa & Fitness
Träning

Veckans trappintervaller

Hej och hå, vad dagarna går undan. Det här inlägget skulle ju ha publicerats i onsdags då flera undrade hur upplägget såg ut under tisdagskvällens trappintervallpass. Sorry för väntan, här kommer passet.

Vi började passet med en lugn och skön jogg på 10-15 min och därefter lite rörlighet. Därefter var det tid för kvällens trappintervaller. Temat på passet var HIIT the stair – vilket betyder high intensity interval training. Fokus var också på att få upp pulsen.

Jag lade upp passet att varje övning innehöll en tabata. Det betyder att de jobbade aktivt i 20 sekunder och vilade i 10 sekunder á 8 intervaller.

Enkelsteg – Springer upp och ner i trappan med ett steg i taget. Kort markkontakt, upp med knä, stark core och pendlande armar. 8 intervaller under 20 sekunder jobb och 10 sekunders vila.

Knäböjshopp – Under denna övning är det viktigt att ta det lugnt och fint. Ingen stress då det är en plyometrisk övning där du kan få mjölksyra ganska snabbt. 8 intervaller under 20 sekunder jobb och 10 sekunders vila.

Dubbelsteg – Springer upp och ner i trappan med två steg i taget. 8 intervaller under 20 sekunder jobb och 10 sekunders vila.

Hoppa på ett ben – Innan denna övning kan det vara bra att stretcha ut vaderna då det kommer att kännas otroligt mycket i just vaderna under övningen. 8 intervaller under 20 sekunder jobb och 10 sekunders vila.

Bounding sprints – Denna övning hann vi inte med i veckans pass, men om du vill så kör den. Det är en övningar där du sprintar upp för trapporna med 2, 3 eller 4 steg i taget. En otroligt explosiv och snabb övning. 8 intervaller under 20 sekunder jobb och 10 sekunders vila.


LYCKA TILL MED DINA TRAPPINTERVALLER!


Lämna en kommentar

Annons
Annons