Beijer
Hälsa & Fitness
MIDDAGSTIPSReceptVardag

Middagstips – Vietnamesiska Vårrullar

Vad tyckte ni om förra veckans middagstips? Hoppas att ni gillade dem! Jag glömde helt att trycka på knappen “publicera” på fredagens middagstips därför kommer det inlägget upp nu. Inte helt fel att få äta vietnamesiska vårrullar på en måndag. Ganska lyxigt, enligt mig.

Dagens middagstips är helt klart en favorit hos mig. Jag gillar det då man både får äta med händerna och välja helt själv vad för ingredienser man vill ha i rullarna. Älskar det!

Vad behöver man för att tillaga vietnamesiska vårrullar?

Det är inte mycket som behövs för att göra denna middag. Här kommer ingredienserna och förslag på ingredienser som kan vara gott.

Ingredienser:
Rispapper – typ det viktigaste. Resten bestämmer du själv.

Lax, tofu eller räkor
Solrosskott
Gurka
Morot
Avokado
Salladsblad
Mango
Koriander
Jordnötter
Salladslök
Sesamfrön

BESKRIVNING:
Börja med att skära upp alla ingredienser i stavar eller hur du föredrar att ha dem.

När du är klar med innehållet häller du i vatten i en stekpanna och värmer det. Därefter tar du ett rispapper och doppar det i stekpannan tills det blir mjukt. Ta upp rispappret och lägg det på en skärbräda. Fyll på med de ingredienser du vill ha i och vik ihop till en vårrulle. Klart!

Det som tar tid med denna rätt är att lägga i alla ingredienserna. Jag tycker det är så tråkigt, men helt klart värt det!

Jag brukar även doppa vårrullarna i en sås gjord på soja, sesamolja, hackad vitlök, koriander och chili. Superdupergott!


Blir det lyxmiddag på en måndag för dig idag?


Lämna en kommentar

Annons
Annons