De här kakorna var mina favoriter förra sommaren. Så otroligt goda även då basen är på kikärtor. Det låter helt galet, men ack så gott 😉
Idag var det dags igen för att göra kikärtskakorna och självklart blev de så goda. Jag ska faktiskt ta en kaka nu till kaffet och ladda inför kvällens fartleksintervaller. Innan jag ska sätta mig ner och fika så ska ni såklart få receptet på de här godingarna. Varsågoda!
Ingredienser:
3 dl kikärtor
1 dl riven kokos
4-6 st dadlar
1 tsk jordnötssmör
1-2 msk cashewnötter
1 skopa ärt- & havreprotein eller vaniljprotein
1/2-1 dl havregryn
1-2 tsk kokosolja
Lite vaniljpulver
Lite kanel
Hallon eller blåbär
Beskrivning:
Börja med att mixa kikärtorna, havregryn, cashewnötter och dadlarna. Tillsätt resterande ingredienser och mixa allt till en fin och jämn deg. Jag brukar känna på degen hur den är och känns. Ibland behöver man tillsätta mer havregryn och ibland mer vätska som då kokosolja. Bara att testa sig fram.
När degen känns klar, forma då den till små bollar och platta ut dem på bakplåtspapper på en plåt. Gör en liten grop i mitten på kakorna där bären ska få plats innan gräddning. Förra gången när jag gjorde dessa kakor hade jag chiasylt i mitten, och om du också vill ha det gör du såhär.
Om du vill ha chiasylt i mitten får du receptet på det här:
Värm ett halvt paket frysta hallon.
Tillsätt ca 2-3 msk chiafrön och blanda om.
Lät den stå i kylskåpet i ca 40 min innan du lägger ner sylten på kakorna.
Kakorna gräddas i 15-20 minuter på 175 grader.
Låter ju gott ? Spännande!
Låter ju gott ? Spännande!
Åh låter väldigt spännande och gott ?
Åh låter väldigt spännande och gott ?
Ja, godare än vad man tror faktiskt ?
Ja, godare än vad man tror faktiskt ?
Det är faktiskt väldigt gott, trots att basen är på kikärtor ?
Det är faktiskt väldigt gott, trots att basen är på kikärtor ?
De ser riktigt goda ut! <3
De ser riktigt goda ut! <3
Ja, såå goda! ?
Ja, såå goda! ?