Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Tips på tre mättande, näringsrika och goda frukostar

KANELÄGGRÖRA

När mina vänner och säkert följare med, hör om den här frukosten rynkas det på näsan. Hur gott kan det egentligen vara? Då ska jag säga er att det är väldigt väldigt gott och så enkelt att göra.

Recept:
3-4 ägg
Kanel
Mjölk

Blanda äggen tillsammans med lite kanel och en skvätt mjölk. Stek sedan i stekpannan tills du tycker den ser klar ut. Till kaneläggröran brukar jag ha lite olika råvaror beroende på vad jag har hemma, men här kommer några av mina favoriter – färsk spenat, hallon, avokado, melon och jordnötssmör. Om du inte bli mätt kan du lägga till en skiva grovt bröd.

Nomnomnom! Så gott!

PROTEINPANNKAKOR

Jag älskar ju proteinpannkakorna från Star Nutrition. De är enkla att steka, lätta att blanda och enligt mig smakar de riktigt riktigt gott. NOMNOMNOM! Mättande också då de innehåller en hel del protein såklart. Jag brukar även koka ett ägg på sidan om för att verkligen bli mätt.

Att sedan toppa pannkakorna med bär och jordnötssmör gör det hela så mycket godare också!

HAVREGRYNSGRÖT

Gröt, gröt och återigen gröt. Att äta havregrynsgröt enbart med havregryn och vatten är både tråkigt och inte tillräckligt med boost (tycker jag). Därför boostar jag min gröt med proteinpulver, pumpakärnor, jordnötssmör, kanel och frukt/bär. Jag brukar även koka ett ägg på sidan om för att verkligen bli mätt.

Recept:
2 dl vatten
1-2 dl havregryn
1 skopa proteinpulver
Kanel

Topping:
Jordnötssmör
Bär eller frukt
Valfri mjölk

Hur lätt som helst! Helt klart en bland de lättaste frukostarna att tillaga och du kan göra gröt så gott med! 

Vilka är era topp tre frukostar? Och hur tänker du när du äter frukost?
Ska det vara extra mycket protein? Smaka gott?
Eller tar du bara vad som helst då du hellre vill sova på morgonen?

Lämna en kommentar

Annons
Annons