Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på dadelbollar deluxe 

Jag bara älskar vit choklad, men jag kan ändå inte förstå att det får kallas för choklad. Hur som, jag älskar ju dadelbollar med och igår slog jag samman dessa godingar och det blev succé, såklart!

Jag bukar aldrig ha choklad eller sådant hemma för då skulle jag komma på de helt galna recepten och vara sockerbakis allt för ofta. Igår fanns det däremot kvar sockerfri vit choklad från alla hjärtans dag-desserten, och då kom jag på denna idé. Ja, att rulla dadelbollarna i den smälta chokladen.

Jag gjorde de vanliga dadelbollarna med citronzest och kardemumma och ni hittar det receptet här.
Därefter rullade jag degen till lagom stora bollar, smälte den vita chokladen och rullade bollarna i chokladen och därefter in i frysen i ca 40 minuter.

OBS, bara för att jag använt mig av sockerfri vit choklad menas det inte att det vore noll kalorier i det. Tvärtom, det är sjukt mycket fett och minst lika kaloririkt som vanlig vit choklad. Bara så att ni vet.

 

Det här är ett recept du måste testa om du älskar vit choklad eller typ naturgodis!

Yummy in my tummy!

Lämna en kommentar

Annons
Annons