Beijer
Hälsa & Fitness
Personligt

Årets pepparkaksbak

Sådär, då var årets pepparkaksbak avklarat. Min fundering nu efteråt är, hur kan man inte lyckas med att göra pepparkakor på köpt pepparkaksdeg? Vi lyckades inte tillaga pepparkakor. Det har aldrig hänt tidigare, men jag skyller på att vi var för exalterade med kristyr och non-stop.

Allting började väldigt bra som ni kan se på bilden nedan. Vi skar ut figurer från den utkavlade pepparkaksdegen och lade sedan ut dem på en plåt.

Innan vi skjutsade in pepparkakorna i ugnen dekorerade vi dem med kristyr och non-stop. Där kom felet, man kan ju inte dekorera peppisarna innan de ska in i ugnen. När vi tog ut plåten med peppisarna på hade all kristyr svällt upp och smält med. Det var kaos. Glad att jag inte gjorde pepparkakorna med några barn, de hade blivit helt förskräckta!

Som tur var, hade vi mer deg och gjorde om allt. Gör om, gör rätt, eller hur?

Till slut fick vi till riktigt fina pepparkakor och avslutade kvällen med vietnamesiska vårrulllar framför tv:n för att se lite på andra säsongen av Skam. Så bra serie fast förstår bara hälften av vad de säger, haha.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons