Beijer
Hälsa & Fitness
Min träning

Söndagens marathonlopp

Igår efter mina tre söndagskunder var det dags för att testa på ett benpass vilket var otroligt länge sedan jag körde. Ben är den mest påfrestande muskelgrupp att träna, enligt mig. Oftast kör man ganska tungt på ben och pulsen ökar såklart.

Jag tänkte att ett litet benpass går väl an efter förkylningen sådär. Började med knäböj och det var det jobbigaste jag varit med om på länge. Knäböj är en sådan komplex övning som jobbar över flera leder och involverar flera muskler att det är svårt att inte bli svettig eller att pulsen höjs. Kan ju säga att köra 40 kg kändes som ett marathonlopp. Det var bara att köra på så mycket jag orkade vilket inte blev så mycket.

Efter knäböj och enbensböj blev det raka mark, men på en sida i taget. Som jag sagt tidigare försöker jag att träna ett ben i taget under vissa övningar. Övningen nedan är en killer. Det känns supermycket i hamstrings.

Därefter blev det hip thrust. En tung övning för sätesmusklerna.

Passet avslutades med leg curl, bensparkar och magövningar. Det blev ett helt okej pass trots att det var tungt, snorigt och att pulsen höjdes snabbt i några av övningarna.

Det viktigaste av allt är att lyssna på kroppen. Man ska inte låta egot vinna och köra lika tunga övningar som man annars brukar göra trots att man gärna vill. Dock var det skönt att mjukstarta kroppen och förhoppningsvis blir veckans träning bara bättre och bättre för varje dag.

Lämna en kommentar

Annons
Annons