Beijer
Hälsa & Fitness
eventMatRecept & Mat

Tårttävling “Bake off challenge” på en måndagskväll

Vanligtvis brukar jag ha ganska lugna måndagskvällar då jag gillar att börja veckan så. Igår däremot fick pulsen höjas då det var dags för en tårttävling Bake off challenge tillsammans med Foodieguidesthlm och Nicks. 

 

Fanny som ligger bakom Instagramkontot Foodieguidesthlm bjöd in oss tillsammans med Nicks för en kväll på Swedish Taste där vi skulle baka med Nicks nya produkt “Use Like Sugar”. Use Like Sugar kan användas istället för socker och innehåller sötningsmedel från erytritol, xylitol, polydextros och steviolglykosider. Jag som älskar att baka sockerfritt tycker såklart att det här är toppen!Kvällen började med att jag mötte upp Ella och ett gäng andra food lovers. När vi kom in i till Swedish Taste vid Fridhemsplan fick vi ett varmt välkomnande och möttes vi av fina ballonger, fantastisk dukning och ett underbart bär- och fruktbord (där jag hängde så fort jag fick en chans, hehe).På plats fick vi veta att vi tillsammans i fyra olika grupper skulle baka varsin tårta. Mitt team fick i uppgift att baka en morotskaka. Lätt, tänkte vi i teamet som bestod av Ulrika, Ella, Thea och jag. Lätt var det sista det var.
Vi var ett grymt team som samarbetade bra, men något hände i sista momentet innan kakan skulle gräddas, vilket resulterade till att vår morotskaka blev en märklig sörja. Det såg inte aptitligt ut för fem öre. Det var bara att göra om morotskakan och hoppas på det bästa.Denna gång blev tårtan riktigt bra. När den var klar ställde vi in den i kylen ett tag innan vi skulle garnera den med frosting och annat gott. MEN DÄR HÄNDE DET NÅGOT. Ett annat lag tog vår kaka/tårta av misstag och vi tog deras, men det var ingen som märkte det förrän det var dags att testa alla tårtorna! Så sjukt!

Hur som, här nedan får ni se slutresultatet på vår morotskaka. Ulrika var riktigt duktig på att garnera den med frosting, morotsskivor, passionfrukt och physalis. Visst blev den fin? Jag smakade tyvärr ingen av tårtorna då jag försöker vara så strikt som möjligt med min nya kost. Som jag nämnde tidigare, jag gick loco på bären istället.Att vi till slut hade en morotskaka på tallriken som vi kunde servera var lite av ett under. Tyvärr vann vi inte tävlingen, men det gjorde inte så mycket då vi hade det riktigt roligt under kvällen.

Återigen, tack Nicks och Fanny för en fantastisk rolig måndagskväll! 

 

 

 

 

 

Vill du ser mer av min vardag på stories. Följ mig på instagram charlottebeijer

Lämna en kommentar

Annons
Annons