Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

RECEPT KESOBRÖD

Under en period åt jag Kesobröd eller Proteinbröd nästan varje helg. Det var/är både lätt att göra då de bara innehåller tre ingredienser och så smakar de väldigt, väldigt gott.

Igår till min namnsdagsfrukost hade M gjort Kesobröd och jisses vad goda de var. De smakade bättre än vad jag kunde minnas och jag tror jag måste testa på dessa bröd nästa helg med.

Då de är så goda så ska ni självklart få receptet! De innehåller endast tre ingredienser, är proteinrika, går snabbt att göra och fria från gluten och socker. Här kommer receptet!

Ingredienser för 4 st bröd:
200 gram keso
200 gram havregryn
2 st ägg

Beskrivning:

Mixa keso och havregryn. Tillsätt sedan ett helt ägg och blanda om till en deg. Forma degen till fyra bröd. Sätt sedan på ugnen på 200 grader och låt kesobröden grädda i ca 20 minuter.

Om du inte vill ha keso i bröden går det jättebra med kvarg/kesella. Jag vet även att en del inte vill äta mjölkprodukter och jag tror att det säkert finns någon produkt som motsvarar kvarg/keso så att du kan göra dessa goda bröd.

Hoppas ni gillar receptet <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons