Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaLivsstilMat

Jordnötssmör och matmedvetenhet

Jag har startat ett konto på Instagram där jag skriver om medvetenhet kring kost, olika livsmedel och hälsa. Jag tipsar och skriver om olika livsmedel, vad för näring de innehåller, kalorier och hur du kan tänka beroende på vad ditt mål är.

Som idag skrev jag om jordnötssmör och att det är skillnad på en matsked jordnötssmör och en “större” matsked jordnötssmör. Jag kan tänka mig att det finns en del som tar en sked jordnötssmör utan att reflektera på hur mycket det egentligen är, och inte förstår sen varför de inte går ner i vikt (om det är ens mål).

Jag tycker det är intressant hur vissa livsmedel får en nyttighetsstämpel, i och med det känns det som att folk tror att de kan äta hur mycket som helst av det. Det gäller även livsmedel som glutenfritt, vegan-desserter, smoothie bowls och naturgodis. Bara för att det trendar så betyder det inte att det är superlivsmedel. Och vad är ens ett superlivsmedel?

Vi måste också komma ihåg att vi är alla olika och har olika stora kaloribehov, livsstilar samt allergier.

Det här kontot är för dig som vill bli mer medveten,
inspirerad och lära dig ny kunskap inom kost och hälsa.
Ingen hets.

Vad säger ni om jordnötssmör? Gott? För fett?

Jag gillar jordnötssmör och har alltid en klick i min gröt och på pannkakorna. Det ger en god smak och en bra mättnadskänsla. Dock försöker jag inte överdriva med jordnötssmöret då jag hellre vill ha kalorier från andra livsmedel också, som exempelvis ägg som innehåller både bra med protein, fett och är mättande.

Lämna en kommentar

Annons
Annons