Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Min favoritfrukost på vardagar

Jag inser att just nu äter jag enbart gröt på vardagarna. Jag som brukar prata om variation ju, vad hände med det? Dock så varierar jag min gröt en hel del så det borde räknas som variation. Eller?

Titta bara på den här goda grötskålen! Här har jag gjort en proteingröt med skummad mjölk. Alltså, det här med skummad mjölk. Skummad mjölk är så gott! Det blir en helt annan konsistens på gröten. Nom nom nom!

Vill ni ha receptet på den här fantastiska frukosten? Äsch, såklart ni vill. Här kommer det!

Ingredienser:
2 dl havregryn
1 skopa ärt- och havreprotein blåbär/vanilj
1 tsk chiafrön
0,5-1 tsk linfrön
1 tsk hirsflingor
2 dl vatten
kanel och kardemumma
1 banan
1 färskt fikon
Blåbär

Beskrivning:
Jag brukar lägga alla torra ingredienser i en skål och blanda om medan jag väntar på att vattnet (2 dl) ska koka upp i en kastrull. När vattnet börjar koka häller jag i ingredienserna från skålen till kastrullen. Rör om i ca en minut. Häller upp gröten i en skål. Toppar sedan gröten med skummad mjölk som jag gör i mjölkmaskinen på min nespressomaskin. Därefter toppar jag lite extra chiafrön, hirsflingor, blåbär, fikon och skivad banan.

Det här är sååååå gott! Hur brukar du göra din gröt?
Jag vill ha tips så att jag kan variera min frukost 🙂

4 kommentarer

  1. Jag blandar 1 dl fiberhavregryn med 2 dl vatten, in i micron i ca 2 minuter. Blandar i en msk vaniljproteinpulver och toppar med kanelstekt äpple och banan och lite mjölk ? ibland blandar jag även i lite saffran, sååå gott

  2. Jag blandar 1 dl fiberhavregryn med 2 dl vatten, in i micron i ca 2 minuter. Blandar i en msk vaniljproteinpulver och toppar med kanelstekt äpple och banan och lite mjölk ? ibland blandar jag även i lite saffran, sååå gott

Lämna en kommentar

Annons
Annons