Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaMatRecept

Golden milk- näringsboost deluxe

För 1 1/2 vecka sedan testade jag på min första Golden Milk någonsin (Jag vet, jag är så sen på att testa) på Body Buddy Foods. Jag blev helt förälskad av den kryddrika drycken som innehåller mängder av nyttigheter. Sedan den fredagen har jag diskuterat med mig själv om jag ska sluta dricka kaffe och ersätta kaffet med Golden Milk.

Varför undrar ni? Kan man inte dricka båda?
Såklart kan man dricka båda. Men då jag fortfarande har problem med min hälsa fast alla mina värden är bra måste jag lösa det här på egen hand och äta bra saker som min kropp tycker om. Då jag inte kan dricka smoothies så passar det här mig utmärkt.

Så vad är Golden Milk?

Golden Milk är en varm dryck som innehåller gurkmeja, ingefära, kanel, kardemumma, svartpeppar, kokosolja, havredryck och lite vatten. Det sägs ju att gurkmeja är en antiinflammatorisk ört som kan hämma inflammation, ingefära brukar man ju ha i sina smoothies när man vill boosta immunförsvaret och kardemumma kan vara bakteriedödande. Vet dock inte om det finns forskning på det, men jag får hoppas på det eller om placeboeffekten funkar så är jag lika nöjd.

Ingredienser 2 port:
0,5 msk malen gurkmeja
0,5 tsk riven ingefära
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen kanel
1 krm peppar
1 tsk kokosolja
0,5 dl vatten
4 dl havredryck

Beskrivning:
Häll vattnet i en kastrull. Därefter häller du i alla kryddorna och blanda. Låt det sjuda i ca 5-7 min tills det blir en paste. Glöm inte att röra om då och då. När innehållet blivit en paste låter du det svalna.

Värm sedan havredrycken och vispa ner pasten. Om det bara är till en person kan du värma 2 dl havredryck och blanda 1 tsk av pasten. Pasten som är kvar kan du förvara i kylskåpet och det håller i ca 2 veckor.

Vad tycker du om Golden milk? Om du inte har testat så tycker jag verkligen att du ska göra det PRONTO! Jag har iaf blivit förälskad, men sen älskar jag ju alla örter/kryddor som den innehåller. 

Juste, ett till tips till er som gillar havredryck, men tycker att iKaffe är alldeles för fet. Nu finns Havredryck Deluxe som funkar perfekt att ha i Golden milk eller i kaffet. Fetthalten på den mjölken är 2,8% typ. Hur bra som helst! 

Lämna en kommentar

Annons
Annons