Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Kanelbullens dag – Recept på godaste kanelbullarna

Redan 4 oktober och Kanelbullens dag. YES, äntligen! I år är det dock inte som vanligt. I och med att jag inte kan äta allt kan jag heller inte äta en redig kanelbulle, vilket är otroligt synd. Därför tänkte jag baka ett nytt recept igår som var fri från mjölk, socker och gluten. Jag bakade bullarna och det blev verkligen inte gott. Degen smakade konstigt, de blev inte goda fast till kaffet gick de ner. Jag tänkte därför ge er mitt favoritrecept på kanelbullar som INGEN har sagt smakar “ogott”, utan tvärtom. De som bakat och ätit dessa ÄLSKAR DEM!

Bullarna är fria från gluten, socker och går på nolltid att baka.

Ingredienser för ca 10 bullar

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl Bovetemjöl (eller ett liknande mjöl i din smak)
  • 300 g vaniljkvarg utan tillsatt socker
  • 1 – 1/2 dl (33 g) proteinpulver vanilj
  • 1/2 dl sukrin
  • 1 tsk bakpulver
  • kardemumma

Fyllning

  • 10-12 st dadlar
  • 1-2 tsk kokosolja
  • kanel
  • sukrin

Beskrivning:

Häll havregryn i en skål och mixa till ett mjöl. Blanda sedan i resterande torra ingredienser och rör om.
Tillsätt kvarg och blanda allt samman till en fin och smidig deg. Om degen känns för torr tillsätter du mer kvarg och om den känns för kladdig tillsätter du mer mjöl.

Kavla ut degen på ett bakplåtspapper som du har både under och över degen. När du kavlat ut degen, mixar du dadlar och kokosolja för att sedan bre ut dem på degen. Strö sedan över sukrin och kanel.

Rulla sedan samman degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 8-10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten. KLAR!

Om du vill ha äppelbitar som jag har i bullarna på bilderna kan du strö över äppelbitar på degen innan du rullar ihop den för att skära till bullar.

Testa verkligen det här receptet. Det blir sååååå gott!


6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons