Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Recept på kikärtsbiffar

För en vecka sedan när jag kom hem från jobbet stod maten på bordet. Alltså hur magiskt är inte det? Ja, när maten står på bordet efter en dag på jobbet? Jag älskar det och uppskattar det enormt mycket.

Så vad för mat var det som stod klar när jag kom hem? Jo, kikärtsbiffar! Jag tog självklart en bild på maten och lade ut på Story på Instagram. Snabbt därefter fick jag DMs där många ville ha receptet. Därför tänkte jag nu dela med mig av receptet så att du kan laga biffarna redan ikväll.

Jag älskar kikärtsbiffar då det är väldigt gott, mättande, proteinrikt och lätt att tillaga och man kan välja precis vilka kryddor man vill ha i biffarna. Det här innehöll förra veckans biffar.

Ingredienser för 2-3 personer:

2 burkar kikärtor
1 rödlök
1 broccoli (antingen i biffarna eller bredvid)
1 vitlöksklyfta (om du vill)
1 påse bladspenat
1 chili
1 ägg
Koriander i den mån du vill och om du vill
Salt, peppar och spiskummin

Basen i kikärtsbiffar är bara kikärtor så du kan tillsätta vad tycker är gott. Jag har haft riven halloumi i, riven broccoli så det är bara att välja de råvaror som faller dig i smaken.

Beskrivning:

Börja med att skölja kikärtorna i ett durkslag, hacka rödlöken, chilin, koriandern och bryt bladspenaten på två. Lägg sedan ner kikärtorna i en skål för att mixa dem. Därefter blandar du ner chili, rödlöken, spenaten, och ägget och rör om med en sked. Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med salt, spiskummin och peppar. Fortsätt att blanda samman ingredienserna till en smet. Rulla smeten till bollar och platta till dem lite för att sedan steka dem.

Till biffarna hade vi potatis, men samma sak där kan du välja precis vad du vill till biffarna. Varför inte göra hamburgare?!

Hoppas du gillar receptet och lycka till med middagen!

8 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons