Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaTräning

Plyometrisk träning stod på Intervallpasset igår

I går klockan 18:15 samlades det här underbara gänget vid Adidas Concept Store för antingen en 10 km runda där de kunde välja på fyra olika tempon eller intervallpasset med mig.

Vi blev 10 st på intervallpasset och började med en uppvärmningsjogg till Stadion där intervallpasset skulle hållas. Väl på Stadion höll jag en uppvärmning som bestod av.

1. Hälgång 30 m
2. Tågång 30 m
3. Toe bounds 30 m – när du hoppar med raka ben framåt med hjälp av tårna

Därefter körde vi ett uppvärmningsvarv med steg steg och kick i baken, höga knän med kick i baken, kickar i baken, höga knän och något som heter Bounding, vilket är en rörelse som ett löpstg, men med ett explosivt element – så tänk långa löpsteg, men med ett hopp typ.

Under passet skulle de gå ihop två och två och göra dessa övningar.
1. Stå på ett ben medan kompisen ger dig olika direktioner var du ska hoppa (fram, höger, vänster etc). Sedan byter man. När båda har gjort varsina gånger på både höger och vänster springer de åt varsitt håll på banan och möts och upprepar övningen innan det är dags att springa tillbaka.

2. Skridskohopp till både vänster och höger – därefter spring snabbt till ett riktmärke. Upprepa övningen sex gånger sammanlagt. Därefter spring åt varsitt håll och möts på mitten och upprepa övningen. Spring tillbaka.

3. 20 st utfallshopp – spring till mitten, upprepa övningen och spring tillbaka.

Det var det som vi hann under gårdagens pass. Så himlans imponerad av deltagarna som körde på galet bra under passet. Som nedvarvning blev det en skön jogg tillbaka till Adidas.

Om du också är sugen på att vara med på mina intervallpass eller något annat pass på Adidas Runners är det bara att dyka upp. Vi kör tisdagar och torsdagar kl 18:15. Vi samlas på Adidas Concept Store vid Hötorget och självklart är det gratis att delta. För mer info om passen, in på Adidas Runners Stockholm på fb!

Hoppas vi ses snart där!

Lämna en kommentar

Annons
Annons