Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Ett dygn i fina Lofoten och ett gäng wow

I fredags morse ringde klockan vid 04:00 och vi hade en timme på oss att göra oss iordning innan det var dags att ta bilen ner till färjan. Färjan skulle ta oss till Lofoten. Som ni redan vet är Lofoten ett namn på en ögrupp, och vi började på Moskenes. Wohoo, jag var så exalterad.

Färjan mellan Bodö och Moskenes tog ca 3,5 h, vilket jag tyckte var helt perfekt då vi hann äta lite frukost och ta en power nap.

När vi började närma oss Moskenes gick M och jag ut på däck för att ta in den fina vyn. Jisses, säger jag bara. Jag finner inga ord hur vackert det var, och det blev bara vackrare och vackrare.

Tyvärr stannade vi inte i Moskenes, men jag filmade därifrån och lade ut på Story. Så många Wow jag fick på den filmen, haha. Varje dm började med ett wow, men det var exakt så jag kände med. Hur som, vi stannade inte i Moskenes utan körde igenom vidare mot Svolvær som var otroligt fint det med.

I Svolvær tog vi en lunch vid Du Verden som låg precis vid kajen och rätt bakom oss hade vi fjället där Djevelporten finns och Fløya med Svolværgeita. Googla upp de fjällen…jag är glad att vi inte gick upp där kan jag ju säga.

​Tillbaka till lunchen, där åt jag färska räkor med aioli och bröd. Jag fick hur mycket räkor som helst och det var bara så gott. Det är garanterat de bästa räkorna jag ätit i hela mitt liv. De var enkla att skala och smakade otroligt gott.

Efter lunchen köpte vi specialaren torrfisk då den bästa torrfisken i Norge produceras i Lofoten såklart! Kan ju säga att det inte var min grej. Det finns godare saker att äta än något som smakar som seg torsk, haha.

Dagen rullade på och kvällen aktiviteter började närma sig – fiskning och en tur upp på ett fjäll för att se Midnattssolen. Så så så så vackert och fint.

Jag låter bilderna tala för sig själv. Det finns inte så mycket att skriva utan naturen säger allt!

Tack Lofoten för en vacker och fin dag! Jag hoppas att vi ses snart igen <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons