Beijer
Hälsa & Fitness
BeijersKitchenRecept & Mat

Snabbt protein-snacks

Idag efter middagen bestämde vi för oss att testa på ett nytt recept, protein-rulltårta (skulle hellre kalla dem för äggvitepannkakor). En del protein innehöll de som sagt, men om det smakade som rulltårta kan jag inte påstå att de gjorde. Liknade mer pannkaka, men ska snart hitta ett bra rulltårtsrecept. Dock smakade de helt okej även då det smakade en massa choklad. Lite hallon hade inte skadat för en syrlighet 😉

Det bästa med receptet var att det gick väldigt snabbt att tillaga och om du vill ha något riktigt proteinrikt ska du självklart få det här receptet. Det passar perfekt till frukost, mellis eller kvällsmys.

Ingredienser: 
100 gram äggvita (typ 3 ägg)
Sukrin
Vaniljpulver
Kanel
En skopa protein/kasein kladdkaka
0,5 dl barebells Milkshake choklad

Beskrivning:
Vispa äggvitan poröst i en bunke tills den blir fast, häll ned även lite sukrin och vaniljpulver vilket ger en god smak. Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj bakplåtspappret med lite kokosolja innan du häller på skålen med äggvitan på så blir de lättare att få bort kakan sen. ​Grädda i mitten utav ugnen på 200 grader i ca 5-10 min.
Medan kakan är i ugnen kan du börja blanda ihop kaseinet och milkshake choklad till ett fluff/pudding. När kakan är klar låter du den svalna lite grann innan du lägger på kaseinblandningen och sedan rullar ihop allt och delar till bitar. Toppa med hallon och riven kokos!

Ja, mer proteinrikt snacks kan bli svårt att hitta. Nästa gång ska jag försöka göra en rulltårta som liknar en riktig. Får se hur det går! Hoppas du gillar receptet iaf 🙂

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons