Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Alla hjärstans dag-dessert

Jag kan ha haft den bästa Alla Hjärtans dag. När jag kom hem igår efter jobbet stod det den finaste blombuketten på bordet och därefter blev det en supermysig kväll med en Poké-middag och en supergod dessert. Självklart tänkte jag dela med mig av receptet på desserten för den var så sjukt god.

Ingredienser:

  • dl vispgrädde
  • 200 g frysta jordgubbar
  • 2 msk sukrin
  • 2 st äggula
  • 2 st äggvita
  • 50 g florsocker
  • Sockerfri vit choklad
  • Färska jordgubbar till topping

Beskrivning:

Det var inte jag som gjorde dessa godingar, men jag jag ska försöak förklara helt korrekt ändå.
Börja med att tina upp de frysta jordgubbarna i en kastrull, tillsätt sukrin och mixa de två ingredienserna samman. Därefter häller du de mixade jordgubbarna i en skål och låter de kyla ner.

Vispa sedan äggvita och florsocker tillsammans i en skål. Vispa även grädden i en annan skål.

Skålen med jordgubbarna och sukrin tar du nu fram och tillsätter äggulorna och därefter häller du i de andra ingredienserna som du vispat för sig. Tänk på att ta lite i taget och inte hälla allt ner på en och samma gång.

Sedan häller du i moussen/smeten i valfri skål/glas och ställer in i kylen i några timmar. När det är dags för servering smälter du vit choklad och häller den över moussen och toppar med färska jordgubbar.

 

Jag hoppas ni hänger med på receptet. Jag gjorde mitt bästa för att hänga med på norskan när Mathias berättade hur han hade gjort desserten. Jag kan iaf lova er att desserten blev en succé!

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons