Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på Bananscones

Bananscones, de fantastiskt goda banansconesen som jag åt nästan hela tiden förut. Det var riktigt länge sedan så igår var det dags att testa på de igen. Jag hade glömt bort receptet och tittade därför igenom min gamla blogg och hittade det där. Banansconesen blev jättefina, men när jag hade svalt ner första tuggan insåg jag att de smakade alldeles för mycket mandel för min smak och då kom jag på. Jag brukade inte göra receptet med så mycket mandelmjöl utan delade hälften mandelmjöl och hälften havregryn. Ett tips till dig som vill göra sconesen, ha hälften havregryn och hälften mandelmjöl. Smakar mycket bättre, enligt mig.

Ingredienser:
1 Banan
1 Ägg
1 dl Mandelmjöl
1 msk Pofiber (går bra med kokosmjöl)
1 tsk Bakpulver
1 dl riven kokos
Kanel
Kardemumma

Beskrivning:
Börja med att mosa bananen i en skål och knäck i sedan ägget. Blanda samman de torra ingredienserna i en annan skål, och häll sedan över dem i den andra skålen med bananen och ägget. Blanda allt tillsammans ordentligt. Här kan du även tillsätta andra ingredienser som krossade linfrön, solrosfrön eller pumpakärnor. Ta det som du föredrar.

Ta sedan en sked och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Låt de vara inne i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.

Lycka till!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons