Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på pepparkaksbollar 

Här kommer ett recept på mina goda och mer näringsrika pepparkaksbollar som passar utmärkt till glöggkvällen eller bara till när du vill ha något gott, men också mer nyttigt. Smaken av pepparkaka är något speciellt och jag verkligen älskar tunna och spröda pepparkakor. Därför kan jag inget annat än att älska dessa pepparkaksbollar. Om de är svåra att göra? Ånej, de tar max 20 minuter att baka och det är även väldigt lätt att göra.

Det här är som att göra vilka dadelbollar som helst bara att jag ändrat smaken till pepparkaka genom att tillsätta pepparkakskrydda. 

Ingredienser:
1 dl cashewnötter eller mandlar
1 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
1 tsk eller så mycket du önskar pepparkakskrydda
1-2 tsk kokosolja
8-10 st dadlar

Beskrivning:
Jag börjar med att mixa nötter, riven kokos, havregryn och pepparkakskrydda. När det är som ett fint mjöl, kärnar jag dadlarna och lägger i dem i skålen tillsammans med kokosoljan. Mixar allt samman till en fin deg. Rullar degen till små bollar som jag därefter rullar i riven kokos. Som jag alltid säger, det här är så lätt att göra. Testa så får du se.

 

 

Lycka till med pepparkaksbollarna <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons