Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på Blomkålspizza

Pizza, helt ärligt, vem tycker inte om det? Jag gillar pizza, men jag får väl erkänna att hämtpizza och hemmagjord pizza får mig att må dåligt. Den vita pizzabotten får min mage att se ut som en ballong plus att jag inte mår så bra efteråt. Det kanske finns någon som känner igen sig i det jag skriver, men ändå äter pizza ibland bara för att det är så gott.

Om du inte testat tidigare att göra pizzabotten på blomkål är det på tiden! Jag har gjort det några gånger tidigare och igår var det dags igen. Innan jag delar med mig av receptet och du sätter igång med pizzabotten vill jag bara varna. Varna om att det kommer lukta blomkål i hela lägenheten dagen efter om du inte tar soporna med blomkålsrester och slänger dem efter dig.

Då kör vi nu, här kommer receptet på en pizzabotten gjord på blomkål.

Ingredienser:

  • Blomkål på ca 400-500 gram
  • 2 st ägg
  • 1 msk kokosmjöl (det går nog att använda sig av annat mjöl med)
  • 1/2 dl riven ost för smakens skull. Så du behöver inte ha ost i.
  • De kryddor som du vill krydda botten med

Beskrivning:
1) Börja med att riva eller mixa blomkålen så att det blir till ett fint mjöl.
2) Lägg blomkålsmjölet i en skål och lägg sedan skålen i micron full effekt i 8 minuter. Varför man gör det är för att man vill få ut vätskan från blomkålen.
3) När det gått åtta minuter lägger du blomkålen på massor med toapapper för att suga ut vätskan. Det går även bra att lägga all blomkål i en handduk och krama ur all vätska.
4) När all vätska är borta lägger du blomkålen och resterade ingredienser i en skål och rör om till en fin deg.
5) Kavla ut degen på ett bakålptspapper och lägg sedan in botten i ugnen, 200 grader i 10 minuter.

6) Ta upp pizzabotten från ugnen efter 10 minuter och lägg på de ingredienser som du vill ha på din pizza. Vi hade tacosås som grund, därefter hade vi  bara lök, kalkon, champinjoner, oregano och ost.

7) In med pizzan igen i ugnen under cirka 10 minuter

KLAR! Den här pizzabotten går väldigt snabbt att göra och den är faktiskt väldigt god. Det kanske låter galet att använda blomkål, men det är det inte. Visst ser blomkålspizzan väldigt aptitlig med?

Testa detta recept och se vad du tycker. Vill även påminna om att se till att du får ut vätskan från blomkålen annars kan botten bli degig och vattnig och det vill man inte ha, eller hur?

Lycka till med Blomkålspizzan!

Lämna en kommentar

Annons
Annons