Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Apple pie sundae


Igår blev jag bjuden på Apple Pie Sundae. En väldigt god efterrätt och superenkelt att tillaga. Även då jag blev bjuden på det här hade jag koll på vad Sabine gjorde, för det här ska jag göra fler gånger. Vill du också testa detta recept? Fortsätt läs 🙂

Börja med att skala fyra mellanstora äpplen och skär upp dem i skivor. Lägg äppelskivorna i en stekpanna och stek de i kokosolja, saft från en citron, 1 tsk riven ingefära, kanel och 3 tsk kokossocker (självklart kan du använda dig av den sötning du föredrar). Samtidigt som äpplena är i stekpannan kan du förbereda att rosta pecannötterna.

Strö ut 100 gram pecannötter på en plåt med bakplåtspapper på. Låt nötterna rostas först i ugnen i ca 7 minuter på 180 grader. Därefter tar du ut plåten och häller på kanel, 2 tsk kokossocker, 1 tsk kokosolja, 2 tsk lönnsirap och en nypa salt på nötterna. Rosta sedan nötterna några minuter till.

Till det här ska ju självklart glass vara med. Här kan du välja den glass som du föredrar. Vi hade Cococonuts kokosglass som är en vegansk glass. Sabine hade även tillagat en karamellsås på dadlar som var riktigt god. Om du också vill göra såsen kan ni klicka in här för receptet.

Hoppas ni gillar receptet och det passar perfekt nu när hösten är på ingång 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons