Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Kan jag se mig själv träna fyra gånger i veckan om ett år?

Du har varit borta från träningen under en period. Det kan ha varit julledighet eller semester under hela sommaren och du har gjort ett val att inte träna och kanske till och med slarva med kosten under denna period. Tyckte du att kroppen behövde gå på semester då den suttit ner under fyra månader? Tyckte du att kroppen var värd näringsfattig mat? Antagligen då du tagit det valet.

Under liknande perioder kan träningen så småningom bli till en ångest och det kan kännas otroligt jobbigt att ta sig till gymmet igen. MEN så händer det. Du har fått tillbaka energin och är peppad och laddad över att komma tillbaka till träningen. Känner du igen dig? Det är ju en underbar känsla när energin är på topp och man känner sig som värsta superheron. När man har den här energin kan det ibland hända att man också tror lite väl mycket om sig själv. Man är ju en superhero. Du känner igen dig va?

Vi säger nu att du kommit tillbaka till gymmet och har den här super hero -energin och vill träna fyra gånger i veckan och så måste du såklart ha ett kostschema också, för nu är det allvar. Vad kul, känner jag, att en person vill leva såhär, för det är faktiskt det som det handlar om. Livsstil.
Om ditt mål är att träna fyra gånger i veckan måste du fråga dig själv.

Kan jag se mig själv träna fyra gånger i veckan om ett år? Är det ens ett realistiskt mål? Fortsätt att ställ samma frågor om din nya diet. Att sluta äta rött kött, att sluta äta pizza och att enbart dricka vatten, är det realistiskt om du har ätit mycket av dessa rätter tidigare? 

Allt är inte svart eller vitt, och det är viktigt att du inser det när du förändrar ett beteende som du ogillar hos dig. Du måste verkligen vara ärlig och fråga dig själv om den nya livsstilen är hållbar. Det är just det du håller på med att skapa, en ny livsstil. Inte en quick fix som sedan ballar ur om några månader.

Jag tycker det är så fascinerande hur lättlurade och lata vi människor är. Kommer ni ihåg den där dokumentären när en överviktig lastbilschaufför i USA gick på juicediet. Han gick ner i vikt och han värden blev bättre. Då vi är så kåta (ursäkta språket) på vad vågen visar blev dieten att dricka juice väldigt populär. Att dricka juice morgon, lunch och middag blev det nya för man mådde ju så bra ut av det, men vad hände sen? Känner ingen som går och juicear nu. Var det en hållbar livsstil? Antagligen inte då de som juciceade inte gör det längre. För en överviktig lastbilschaufför var det en räddning, men det är det inte för dig för att du vill ner i vikt på tre veckor. NEJ NEJ NEJ! Efter dina tre veckor och minus på vågen kommer du gå upp igen och kanske till och med väga mer än vad du tidigare gjorde. Juicedieten var visst inte en hållbar livsstil.

Åter igen, ställ frågan

Kan jag se mig själv göra/äta/leva X om ett år? 

Om inte, gör en ny strategisk och realistisk plan på hur du ska nå dina mål.

Lämna en kommentar

Annons
Annons