Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Gör din havregrynsgröt godare samt mer proteinrik

Många jag känner äter sin havregrynsgröt varje morgon bara som den är, havregryn och vatten. Det kan jag tycka låter torrt, tråkigt och klistrigt. Därför brukar jag göra min havregrynsgröt både godare och mer proteinrik, boosta upp den helt enkelt.

Vill du veta hur jag gör en portion? Ja, men läs vidare.

Ingredienser:
1-1/2 dl havregryn
1 äpple
1 skopa vaniljproteinpulver
Kanel
Kardemumma
Kokosolja
Valfri mjölk

Beskrivning:
Häll i 2 dl vatten i en kastrull. När det börjar koka tillsätter du havregryn, kanel, kardemumma och även ett halvt äpple som du skurit i tärningar. Rör om och tillsätt sist proteinpulvret och fortsätt röra om tills det blir en fin gröt.

På sidan om skär du den andra halvan av äpplet i tunna skivor som du sedan steker i kokosolja med kanel och kardemumma.
Skumma även din mjölk/dryck.

Servera gröten i en skål. Häll över den skummade mjölken och garnera med de stekta äpplena. Klar!

Denna goda, proteinrika och fiberrika frukost tar max 10 minuter. Så säg inte att du inte har tid att äta en god och bra frukost på morgonen.

 

2 kommentarer

  1. Så gott det lät! Jag älskar att boosta min gröt på olika sätt, dock aldrig testat med proteinpulver. Brukar köra med ett ägg i. Blir krämigt och gott 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons