Beijer
Hälsa & Fitness
Min träning

Ett sämre träningspass

Vissa dagar är helt enkelt inga träningsdagar. Känns som jag vaknade irriterad för att jag var superhungrig. Tog lång tid att göra frukost och när frukosten väl var klar åt jag som en häst och blev för mätt. Så skulle jag träna på det. Nä, idag hittade jag bara en massa fel på allt fast jag i vanliga fall inte skulle bry mig.

Hur som, träning stod på schemat så träning skulle det bli. Jag började med intervaller på löpbandet som en uppvärmning. 10 i lutning, 10 i hastighet och 10 gånger. Spring 30 sekunder och vila 30 sekunder. En väldigt snäll intervall, men man blir väldigt svettig iaf.

Efter uppvärmningen blev det utfall, bensparkar och leg curl och sedan blev jag ännu mer irriterad på att passet var så dåligt. Då bestämde jag mig för att träna mage innan jag bröt träningspasset. Att se sur ut är inte alltid så lätt även då jag egentligen var irriterad på bilderna.

Första magövningen är fantastiskt bra och har blivit en av mina favoriter. Viktigt att starta rörelsen i magen och låta den jobba. Ta inte sats eller jobba med nacken. Nacken ska vara helt neutral.
Samtidigt som du gör en crunch, gör du en även en bakåttippning med bäckenet. Tänk typ att revben möter höft.

Redan efter några reps kommer du märka att det känns i magen. Återigen, tänk att göra magövningar lite mer långsamma så att magen verkligen får jobba. Det blir annars väldigt lätt att andra muskler tar över som då nacke eller armar, som egentligen ska vara helt passiva. Mage, mage och återigen mage ska jobba.

Övningen nummer två är planka på pilatesboll. Från en hög planka jobbar du med magen med att dra upp rumpan i taket. Perfekt övning om du vill träna på handstående med. Det är liksom two in one 🙂

Avslutningsvis, vissa dagar är helt enkelt inga träningsdagar. Spelar ingen roll om du jobbar med träning och tränar nästan varje dag. Dåliga dagar på gymmet finns ändå, men det är helt okej. Det blev ju ändå träning, eller hur?

Imorgon startar en ny vecka och då kan jag ta en revansch på dagens pass 🙂

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons