Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på Proteinpannkakor

Lördagsmorgon och en morgon utan några måsten. Jag har börjat uppskatta helgerna så himla mycket och det är lyx att inte ha något att stressa till. Helgerna framöver kommer innehålla en del utbildningar och annat som gör att det kommer kännas som vardag. Därför avbokade jag mina måsten denna förmiddag för att bara ta det lugnt och äta dessa proteinpannkakor i lugn och ro.

Ni har ju börjat förstå att mina lördagar betyder just pannkakor, antingen bananpannkakor eller proteinpannkakor. Denna morgon blev jag serverad proteinpannkakor i smak av vanilj vilket smakade otroligt gott. Det ser ni ju på bilderna ovan.

Här nedan kommer receptet på proteinpannkakor. Det du behöver tänka på när du steker proteinpannkakorna är att steka de på väldigt låg värme så inte proteinet bränns.

Ingredienser för två personer:
2 st bananer
4 st ägg
3 msk vaniljprotein (whey)
1 dl havregryn
Kanel
Kardemumma
Kokosolja för stekning

Beskrivning:
Mosa bananerna. Tillsätt ägg och havregryn och rör om. Därefter häller du i proteinet, kanel och kardemumma och blandar ihop allt till en fin smet. Sedan är det bara att steka smeten till små fina pannkakor. Som jag skrev tidigare, stek proteinpannkakorna på låg värme för att skydda proteinet och få en fin yta på pannkakorna.

Proteinpannkakorna blir en aning torra därför är mitt tips att ha kvarg till och färska bär för att det ska smaka ännu godare. Lycka till med proteinpannkakorna!

 

2 kommentarer

  1. Absolut, det har jag. Att använda sig av keso går också jättebra.
   2 ägg
   250 g keso
   1-2 msk fiberhusk för att det ska binda ihop pannkakorna
   1 skopa protein

   Jag vet även att vissa använder sig av enbart kasein-protein, mjölk och ägg, men vet inte måtten där. Lycka till med pannkisarna!

   Kram charlotte

Lämna en kommentar

Annons
Annons