Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Morgonbakning

beijer_dadelbollardadelbollar_födelsedag

Det var tur att jag började klockan tio i morse för då hann jag baka dadelbollar till min kund som fyller år idag. Det fick bli dadelbollar och en handkräm i present. Man (läs jag) kan inte få för mycket av dessa ting, eller hur?

Dadelbollarna som jag gjorde var med citronsmak, en bland mina favoriter faktiskt. Kanel och kardemumma är inte att leka med heller, men jag måste variera mig också. Tur att det blev några dadelbollar över till mig med.

Du kanske känner nu att du också vill testa på dadelbollar med citronsmak, och det tycker jag verkligen att du ska göra, så fortsätt att läs här nedan.

Ingredienser:
8 st dadlar
1 dl naturella cashewnötter
Citronzest från en citron
1/2-1 dl riven kokos
1/2-1 dl fiberhavregryn (kan ta bort om du inte vill ha)
2 tsk kokosolja

Beskrivning:
Börja med att kärna ur dadlarna och lägg i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en fin deg. Därefter är det bara att forma degen till små bollar som du rullar i riven kokos. Tadaaa, så är det klart. Jag brukar lägga mina dadelbollar i frysen då jag gillar de lite mer hårda, men det går fint att ha de i kylen med såklart.

Nu har du världens bästa tisdagsmys!
Lycka till med dadelbollsbakandet 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons