Beijer
Hälsa & Fitness
HälsaLivsstilMatVardag

Skillnad på lunch och lunch

Det här inlägget jag ska skriva nu handlar enbart om medvetenhet. Det är inga pekpinnar från min sida utan enbart tankar och information.
Bilderna är lånade från Joe & the Juice och Icha Icha.

Nu i helgen åt jag lunch ute både under lördagen och söndagen. I lördags var Mathias och jag på Mall of Scandinavia och när han märkte att jag började bli lite smått irriterad, tog han bort mig från butikerna in till lunchstället, Icha Icha. På Icha Icha kan man kombinera ihop sin egna sallad med kolhydratskälla, proteinkälla och en valfri dressing. Det passade oss perfekt.

Det blev kyckling och ris för oss båda, men när jag hade kommit till hälften av min lunch insåg jag att jag behövde mer kyckling och köpte till extra. Jag åt upp ALLT och blev verkligen mätt och nöjd med min lunch.

I söndags efter vårt besök på Skansen tog vi oss till Joe & the Juice på Nybrogatan. Det var sjukt länge sedan jag var där. Jag slog till på en avokadomacka. Alltså mackan är supergod, men jag förstod varför jag inte är på Joe & The Juice så ofta. När jag öppnade mackan var det lite pesto, några skivor avokado och mozarella i. Det var väl gott, som sagt…men om jag blev mätt?! Nja inte direkt. Jag cravade efter något sött direkt efter. Trots att söndagslunchen innehöll lite fler kalorier kände jag mig besviken på val av lunch pga jag fortfarande var hungrig.


Vad vill jag komma med det här?! I det här fallet innehåller en redig lunch mer näring till kroppen, en större mättnadskänsla och till och med färre kalorier. Båda luncherna funkar absolut, men lunch som är mer mättande och innehåller mer näring är helt klart en vinnare hos mig.

När jag jobbade på Sats så hade vi en Joe & The Juice bredvid oss. När jag hade kunder precis innan lunch frågade de ofta mig om jag tyckte att en macka därifrån skulle passa efter passet. Jag svarade med att om du tycker det är gott och känner att du verkligen vill ha en sådan så absolut. Om du däremot vill ha energi under resten av jobbdagen tycker jag att du köper en redig lunch som xxx.

Det är just det jag menar, båda alternativen är mat och båda funkar, men beroende på syfte passar luncherna olika bra. Vilken lunch skulle du ha valt?

Glöm inte att följa min nutritionsida på Instagram, @whatbeijereats  

Lämna en kommentar

Annons
Annons