Beijer
Hälsa & Fitness
MatRecept

Recept på Rawbollar

I onsdags när jag var ensam hemma på kvällen tänkte jag att det skulle sitta fint med dadelbollar till mitt kanelte. Jag hade under dagen lagt ut på Insta och frågat mina följare vilken smak de tyckte jag skulle göra. Svaren trillade in snabbt och sjuuuukt många goda tips ni kom med. Jag vill testa alla, men det skulle ta en hel dag!

Hur som, jag är verkligen ingen “Te-person”, MEN när det kommer till kanelte, då är jag en te-person minsann. Det är så galet gott och jag brukar även lägga i två påsar i mitt varma vatten (som ni ser ovan). Ett te från Pukka som heter Three Cinnamon och en från Friggs som heter Kryddig Chai. Den mixen tillsammans blir oslagbar! SÅ SÅ SÅ GOTT! Om du inte testat, TESTA!

Juste, ni kanske vill ha receptet på rawbollarna som tog slut på ett naffs. Det blev ett par dadelbollar med smak av kardemumma och kanel då det var det enda jag hade hemma. Dock vill jag testa på kolasmak eller hasselnöt nästa gång.
Okej, här kommer ett barnsligt lätt och gott recept!

Ingredienser:
8-12 urkärnade dadlar
2 dl havregryn
1 msk kokosolja
2 msk naturella solrosfrön
kanel
kardemumma
Riven kokos till garnering

Beskrivning:
Mixa alla ingredienser. Forma de till bollar och rulla de i riven kokos. In i frysen i ca 30 minuter och därefter äter du så många du vill.

Testa på att göra dessa raw bollar till ditt fredagsmys. Det går som sagt på bara några minuter att göra, det smakar gott och är fritt från gluten, laktos/mjölk, socker och nötter. Passar barn som vuxna. Baka och njut!

Lämna en kommentar

Annons
Annons