BLOGGMENY
Recept & Mat

Dagens middagstips

Här kommer ett otroligt gott middagstips som dessutom är vegetariskt också. Min vän, Sara, har gjort dessa halloumiburgare i flera år och själv är jag lite seg och testade på dem för några dagar sedan. Jag blev helt frälst och förstod inte varför jag inte testat på detta tidigare, varför? MEEEN, bättre sent än aldrig, eller hur?

Eftersom att jag nu blev helt galen i dessa burgare, vill jag självklart dela med mig receptet till er också så att ni kanske kan tillaga dem redan ikväll.

Ingredienser till 4 st burgare:
1 paket halloumi (200 g)
1-2 st morötter (se till att det inte blir för vattnigt)
1 ägg
1 msk kokosmjöl
Kryddor som basilika, peppar och det som du föredrar. Salt behövs inte direkt då halloumi redan är en sådan salt ost.
Sesamfrön till panering

Beskrivning:
Börja med att riva halloumi och morötterna i en skål. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda ihop till en fastare smet. Därefter formar du smeten till fyra burgare som du sedan vänder i sesamfrön innan du steker dem på stekpannan. KLART!

Visst är det underbart att något så gott kan gå så snabbt att göra också? Det tycker jag iaf! Till dessa burgare kan du ha hamburgebröd, sötpotatis, en massa sallad eller något annat gott som du tycker passar till.

Annons

Lämna en kommentar