Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Recept på världens godaste proteingröt

Idag blev det nog den godaste frukosten på länge, eller så kanske jag säger om alla mina frukostar, men detta var så sjukt gott. Vi hade först tänkt att göra Mug cake, eftersom att det går så snabbt att göra. Tyvärr har jag fortfarande ingen micro (brann upp, haha), vilket behövs när man ska tillaga en Mug cake ju.

Det fick bli en proteingröt som fick gräddas i ugnen istället för att tillredas på spisen. Jisses, säger jag bara. Dagens frukost blev galet god! Det var som att äta en äppel/vanilj paj typ, eller äta en fast gröt. Till dig som säger att du inte gillar gröt måste testa detta recept och du kommer älska gröt!

Fortsätt läs för att ta del av receptet!

Ingredienser för 2 port:
2 st små bananer
1 dl riven kokos
2 dl havregryn
1 skopa vaniljprotein (jag använder mig av protein från Better You)
1 helt ägg och 1 äggvita
Kanel, den mängd du föredrar
1 äpple (till äppletärningar)

Beskrivning:
Börja med att mosa bananerna i en skål och tillsätt sedan resterande ingredienser. Tänk på att du rör smeten hela tiden när du häller i de olika ingredienserna så att det inte blir för torrt. När allt är blandat till en fin smet tillsätter du äppeltärningarna och blandar samman allt. Därefter häller du smeten i två formar och in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Servera proteingröten med kvarg, jordnötssmör, färska bär, passionsfrukt eller var just du vill ha.

 

Hoppas du gillar proteingröten och lycka till med frukosten!

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons