Beijer
Hälsa & Fitness
Artiklar

Dricker du aminosyror under hela ditt pass?

Det här med aminosyror. Hur många brukar ha aminosyror i sin shake på gymmet samtidigt som du tränar? Sippar du dina aminosyror under passet för att hålla uppe proteinsyntesen i hopp om att musklerna bara ska svälla upp? 

Jag har aldrig grottat ner mig i detta, men idag när jag hittade denna artikel från fantastiska Jacob Gudiol måste jag självklart dela med mig den till er. Klicka gärna in på hans artikel för att få en bättre förklaring till det jag sammanfattar.

  • Du kan inte höja proteinsyntesen hela tiden.
    Gudiol skriver att stimuleringen på proteinsyntesen från protein eller aminosyror bara kan pågå under en kort tid. När du intar dina tillskott i form av protein höjs proteinsyntesen och stannar där i några timmar, innan det sjunker ner till grundnivån igen. När proteinsyntesen är förhöjd är det plus minus noll om du stoppar i dig mer protein, alltså det spelar ingen roll om du dricker mer protein. Det kommer inte ge dig någon effekt.
  • För att höja proteinsyntesen behöver du göra det i pulser.
    Det är bättre att inta sina proteintillskott med några timmars mellanrum. Här skriver Gudiol att det är svårt att avgöra hur många timmar du ska vänta då det beror på vad du äter och hur mycket. Dock är det lite annorlunda när det kommer till rena proteintillskott då de har studerat lite inom det och då behövs iaf tre timmar för att aminosyrenivåerna att sjunka, skriver Gudiol.

Ja, vad säger ni? Kanske inte behöver ta slut på proteintillskotten så snabbt längre?

Ska avsluta inlägget med ett bra citat som jag hört.
“Varför ska du sippa på dina aminosyror under passet och tro att du ska få effekt? Du går väl inte runt och sippar vin på nattklubben om du vill bli full?”
Svep det bara.



Tags : bcaa

Lämna en kommentar

Annons
Annons