Beijer
Hälsa & Fitness
Min träning

Explosivitet och ben -video, enyoj!

På måndagar tränar jag alltid ben då jag har klassen Bootylicious på lunchen. Idag bjuder jag på några ben/rumpa-övningar. Hör ovan kan ni se en liten video på fyra olika benövningar. De två första övningarna är explosivitet och den sista övningen är en kombo på två övningar, pistol squat och utfall.

Första övningen är knäböjshopp. Knäböj är en väldigt komplex övning, vilket betyder att du jobbar över flera leder och involverar fler muskler än bara lår och rumpa. Därför är det viktigt att få med tekniken.

Tänk på i knäböjshopp (air squats):
Gå ner i ett knäböj lugnt och fint
Vikten på hälarna
Upp med bröst
Rak rygg
Spänn till coren
Tryck explosivt upp i ett hopp och spänn skinkorna

Övning nummer två är ett lateralt utfallshopp.
När du utför den övningen behöver du tänka på:
Tryck ifrån med ståbenet så du får kraft att aningen hoppa högt upp eller åt sidan.

Den sista övningen är en komboövning på två övningar. Den första är en pistol squat vilket på svenska är enbensböj. Alltså ett knäböj på ett ben och där gäller samma teknik som i knäböjshopp förutom hoppet.
Den andra övningen är utfall och där behöver du tänka på en hel del med. Jag brukar säga att den är som en hållningsövning där du behöver spänna till coren, bak med axlar och fram med bröst- alltså en bra hållning. Ta ett kliv fram och se till att hela främre foten är i golvet, knät ska inte tryckas fram utan gå rakt ner.

Hoppas ni tycker om videon! Det kommer komma fler framöver så om du har något önskemål på övningar, säg till! 🙂

bulagrian_launges

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons