Beijer
Hälsa & Fitness
TräningVeckans fråga

Träning och förkylning, går det ihop?

Träning och förkylning, går det ihop?

Jag har varit sjuk alldeles för länge nu. Det var OTROLIGT länge sedan som jag hade en sådan här förkylning, en förkylning som aldrig vill ta slut. Idag däremot tror jag att jag är frisk efter 1 1/2 vecka då jag inte är snorig, så hoppas att det håller i sig. Nu när jag varit sjuk har jag fått frågor som rör träning och förkylning. Går det att träna när man är förkyld? Är det okej att träna när man är förkyld?
Jag har väldigt stor respekt för min kropp, och när jag är sjuk och känner att jag inte orkar träna så gör jag inte det. Jag laddar hellre upp med mer sömn och bra mat tills jag känner mig redo för träning. Det passar mig och min kropp.

Vissa kanske tycker det känns helt okej att träna när de är lite små-förkylda och då funkar det för dem. MEN träna aldrig när du har feber, ont i halsen eller känner dig hängig. Redan där har kroppen sagt ifrån att den inte är på topp och du måste lyssna. Jag vet fler i min omgivning som har tränat när de varit sjuka och det har slutat med hjärtmuskel-inflammation. Det vill man inte vara med om, det kan jag lova er.

Ha respekt för er kropp. Det är lugnt om du missar träningen under 1-2 veckor. Hellre det än att du blir inlagd på sjukhuset och borta från träningen i tre månader istället. Bara en tanke som kan vara bra att bli påmind om under dessa feber- och förkylningstider.förkylning träning beijer

Lämna en kommentar

Annons
Annons