Beijer
Hälsa & Fitness
Plantbaserad kost/veganReceptRecept & Mat

Recept på curry- och kokoslinsgryta

Förra veckan åt jag denna fantastiska curry-och kokoslinsgryta. Det var min andra gång jag testade på att göra linsgryta hela mitt liv då jag ofta tänkt att linsgryta inte alls är gott. Så fel man kan ha. Det var ju hur gott som helst! Den var så god att jag till och med var tvungen att göra en repris på den dagen efter.  Ni var fler som suktade efter linsgrytan när jag lade upp den på story förra veckan. Som tur var hade jag inte höftat till mig detta recept utan jag hittade receptet på Icas hemsida och följde det till punkt och pricka (nästan). Därmed kunde jag bara kopiera adressen till receptet och skicka till de som ville ha det.

Men för er andra så ska jag nu skriva ner receptet på curry- och linsgryta som är från ICA.

Ingredienser 4 pers (Skulle mer säga för 2 pers)
 • 4 port ris eller annat gryn
 • 1 gul lök
 • 1 msk olja
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk curry
 • 2 msk tomatpuré (Vi tog bort det)
 • 400 ml kokosmjölk
 • 5 dl vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 2 dl torkade röda linser
 • 1 tsk sambal oelek (Hade ingen sambal så hackade i en färsk röd chili)
 • 250 g körsbärstomater (struntade i tomaterna)
 • salt
 • peppar
 • 1 kruka koriander
Beskrivning:
 • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 • Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Pressa i vitlök och tillsätt curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
 • Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, linser och sambal oelek. Låt koka ca 10 minuter eller enligt anvisningen på linsförpackningen.
 • Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan mot slutet av koktiden eller servera dem till. Smaka av grytan med salt och peppar.
 • Servera grytan med ris och tomater och toppa med koriander.

Dagen efter när vi gjorde curry- och kokoslinsgryta igen tillsatte vi även tofu, eftersom att vi tyckte det inte var tillräckligt med mat, hehe.

Hoppas att du också gillar linsgrytan lika mycket som vi gjorde!

 

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons