Beijer
Hälsa & Fitness
Hälsa

Kafferast, läkartid och jag är kvinna igen

Denna sommar! Den har varit så välbehövlig för mig. Jag har vilat från träning, umgåtts med vänner, fikat, promenerat och bara varit. Det har resulterat till att kvinnliga veckan har kommit tillbaka efter några månaders uppehåll. Det känns så skönt att veta att jag är frisk, eller så frisk jag bara kan vara. Ni kan ju bara gissa hur mycket jag har googlat på hur och vad jag ska äta för att få igång den igen, men tror nog det var vilan som gjorde det mesta till att den valde att titta fram igen.Nåväl, igår njöt jag av en god cappuccino på It’s Pleat som är mitt favvoställe. Sjukt trevlig personal, bra priser och mysig atmosfär. Jag var där med min syster som också har semester nu. Vi hade en supermysig fika innan det var dags för mig att besöka min gastroläkare för lite provsvar och så. Väl hos läkaren gick det helt okej, eller jag blev inte så mycket klokare då några av mina provsvar var på vift. Det betyder att jag ska göra om mina prover i veckan. Vi diskuterade ändå om olika slags mediciner för mig som ska sänka mitt immunförsvar och dämpa inflammationen i min tunntarm. Fast inget bestämt ännu innan vi fått provsvar!

Hur som, slutsats med detta är att vila när du behöver. Du behöver inte göra allt på semestern bara för att du är ledig. Ät gott, må gott och gör det som din kropp säger dig att göra!

2 kommentarer

  1. Åh så fint att du delar med dig av detta med kvinnokroppen, det är vanligare än man tror och man får sällan läsa om det och känner sig lite ensam i det. Jag själv är så osäker på hur det ligger till med min. Jag hade för några år sedan/tidiga tonåren problem med mycket blödningar (ärvt problem från min mor som fick genomgå operation efter hon var klar med barn) och fick därför testa fram p-piller som gjorde att jag inte fick blödningar, dvs jag får inte mens och har inte fått på flera år. Samtidigt hade jag för några år sedan en period då jag övertränade (inte på ett hälsosamt sätt) och jag vet liksom inte om systemet fungerar som det ska efter det för det var i den vevan jag fick mina piller. Jag tränar idag inte alls på samma sätt men jag tränar ändå mycket och känner mig osäker på om allt fungerar som det ska, samtidigt vågar jag inte riktigt sluta med mina piller för att se om det fungerar då jag inte vill riskera alla besvär med blödningar om det skulle vara så att det fungerar.. Sånt dilemma men sån inre stress att inte veta, man vill ju att det ska fungera. Har du några tips? Kram <3

  2. Hej J!
    Tack för att du tog dig tiden och kommentera inlägget.
    Jag tycker det är viktigt att prata om det för det är inte självklart för alla kvinnor att få sin mens regelbundet eller att man har andra problem kring den. Just ditt dilemma och funderingar är inget jag kan hjälpa dig med utan det jag skulle rekommendera är att du pratar med en gynekolog om det. Då kan ni diskutera hur du ska gå vidare och vad för alternativ det finns för din del.
    Hoppas det löser sig för dig. Kram Charlotte

Lämna en kommentar

Annons
Annons